Pekarna Kovač je podjetje specializirano za izdelavo domačih piškotov in krušnih skodelic. Smo ponosni na kakovost naših izdelkov, ki jih pripravljamo s skrbno izbranimi sestavinami in tradicionalnimi recepti.
Naše najbolj priljubljene specialitete so domači piškoti, ki jih pripravljamo iz vrhunske pšenične moke. Uporabljamo različne tipe moke, kot so Tip 400, Tip 500, Tip 850 in Tip 1100, ki se razlikujejo po čistosti zrnja in mletju.
Naša domača polnovredna moka je izdelana iz celih oluščenih zrn pšenice, skupaj s kalčkom in ovojnico. Bela moka pa je izdelana iz čistih zrn brez kalčka, pri čemer odstranimo tudi otrobe. Za tiste, ki imajo radi bolj rustikalen okus, imamo tudi grobo mleto polnovredno moko, imenovano graham moka.
Poleg domačih piškotov, pripravljamo tudi krušne skodelice, ki so idealne za zajtrk ali malico. Naše krušne skodelice so mehke, sočne in okusne, saj jih pečemo po tradicionalnem receptu. Uporabljamo vrhunsko moko in skrbimo za popolnoma sveže sestavine.
Sedež podjetja: | Pekarna Zalog |
Naslov: | Jakopičeva ul. 9, 1230 Domžale |
E-naslov: | prodaja[at]pekarnakovac.si |
Telefon: | 030 461 541 |
Če vas zanimajo vrste pšenične moke in kako jih izbirati, imamo za vas nekaj koristnih informacij. Moko najpogosteje dobimo z mletjem žitaric, vendar obstajajo tudi druge možnosti, kot so moka iz kokosa ali ajde. Vsako zrno žita ima ovojnico, kalček in zrno, zato se moke med seboj razlikujejo glede na čistost zrnja, ki ga meljemo.
Če želite uživati v polnovredni moki, izberite mletje celih oluščenih zrn pšenice skupaj s kalčkom in ovojnico. Za belo moko pa se uporabljajo čista zrna brez kalčka, odstranijo pa se tudi ovojnice zrn. Graham moka pa je grobo mleta polnovredna moka, ki ima rustikalen okus in več vlaknin.
(c) Pekarna Zalog, vse pravice pridržane. Oblikovanje in izvedba: Carpe Diem d.o.o., Foto: Dax-foto
4.0 (12 mnenj)
maribor